Communicatie Is Alles

lesprogramma dat kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie leert

↩ Actueel - 21 april 2020

Communicatie is Alles

Persoonlijke communicatie is één van de belangrijkste vaardigheden die we onze kinderen kunnen helpen ontwikkelen. Communicatie is Alles bestaat uit drie belangrijke producten waarmee we kinderen, en volwassenen trouwens ook, hierbij kunnen ondersteunen.

Boek Communicatie is Alles
Wil jij beter worden in communicatie? Dan is het boek Communicatie is Alles een ideaal startpunt. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 en tegelijkertijd zeer geschikt voor volwassenen om hun communicatieve vaardigheden uit te breiden.

Lesprogramma Communicatie is Alles
Gericht op kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar, helpt het lesprogramma om de basisvaardigheden van communicatie onder de knie te krijgen. In 25 lessen, die je kunt verdelen over één of twee jaar, leren de kinderen waarom communicatie zo belangrijk is, hoe ze met eenvoudige hulpmiddelen beter kunnen communiceren en welke valkuilen op de loer liggen. Wil je kijken of het lesprogramma iets voor jou is? Vraag een proefaccount aan op de website Communicatie is Alles ↪

Teamtraining Communicatie is Alles
Scholen zijn dynamische omgevingen met een grote verscheidenheid aan mensen. Tussen al die mensen steken grote en kleine communicatie-uitdagingen de kop op. Soms blijven ze klein, maar soms ontaarden ze in zaken die de kwaliteit van onderwijs, de teamspirit en de kinderen niet ten goede komen. Met de ↩ TeamTraining Communicatie is Alles leg je alle uitdagingen binnen het team bloot. Van daaruit werk je samen aan een manier om de communicatie op school te stapsgewijs te verbeteren.

Direct bestellen ↪

 

↩ Actueel - 14 april 2020

Leren Leren Schiedam neemt Communicatie is Alles over

Wij vinden het leuk om te kunnen melden dat wij de activiteiten van Communicatie Is Alles zullen overnemen. Het lesprogramma en de teamtraining over communicatieve vaardigheden sluit perfect aan bij de producten die we al uitgeven.

Wat is Communicatie is Alles?
Communicatie is Alles is een lesprogramma dat kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie leert. Het lesprogramma bestaat uit 25 lessen met meer dan 50 werkvormen om kinderen vooral veel te laten ervaren. Er is ook een TeamTraining Communicatie is Alles. Die is erop gericht om schoolteams soepel te laten draaien door het verbeteren van de communicatie.

Ontwikkeling lesprogramma
Het lesprogramma is een project van Paul Neuteboom die in 2017 startte met de ontwikkeling ervan. Na een eerste versie werkte hij samen met meerdere onderwijsprofessionals om het lesprogramma te perfectioneren. Door vele gesprekken met directeuren in het basis- en voortgezet onderwijs, werd duidelijk dat er ook behoefte was aan een training voor docenten. Dat leidde tot de ontwikkeling van de TeamTraining Communicatie is Alles. Deze geeft invulling aan een studie(mid)dag en helpt de communicatie binnen het team te verbeteren. Goed voor het team en de leerlingen dus.

Complementaire producten
Onze huidige producten, zoals de Gesprekskaarten Executieve Functies, hebben als doel in gesprek te komen met leerlingen. Want door in gesprek te gaan, leer je wat de werkelijke vraag is van kinderen en tieners. Het is dus een hulpmiddel voor goede communicatie.

een hulpmiddel voor goede communicatie

Aansluiting
De Gesprekskaarten sluiten prachtig aan op het lesprogramma Communicatie is Alles waarbinnen je leerlingen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie bijbrengt. Het lesprogramma leert kinderen theorie en laat ze oefenen. De Gesprekskaarten geven professionals zoals coaches, remedial teachers en leerkrachten handvatten om het gesprek aan te gaan. Een gesprek wat dan ondersteund wordt door de theorie van Communicatie is Alles.

Team Training
Daarnaast is de ↩ TeamTraining Communicatie is Alles gericht op het prettiger laten samenwerken van teams door betere communicatie. Het geeft leerkrachten en docenten handvatten voor hun communicatie, waardoor ook de communicatie met de leerlingen weer makkelijker wordt. Combineer dat met de Gesprekskaarten en Het Executieve Functies Spel voor een winnende combinatie.

Leren Leren Schiedam
De activiteiten van Communicatie is Alles ↪ worden per direct overgenomen door Leren Leren Schiedam. Alle aanvragen, proeflicenties, verkoop van boeken, workshops en lesprogramma’s worden dus vanaf dit moment door ons afgehandeld. Interesse? Heb je interesse in het lesprogramma of de TeamTraining Communicatie is Alles? Vul het ↩ contactformulier in, dan nemen we snel contact met je op.

↩ Actueel