Huiswerk Westerkade

Huiswerk instituut op de westerkade 20 in Schiedam                  

↩ Actueel - februari 2020

Nieuw huiswerk instituut op de westerkade 20 in Schiedam

Beu
Ben je het achter je zoon of dochter aanlopen om te vragen of het huiswerk al gedaan is ook zo beu? Wil je rust in de tent en het weer gezellig hebben thuis? Hoe zou je het vinden als je kind, wanneer het thuis komt, het grootste gedeelte, of zelfs alles, van het huiswerk al gedaan heeft? Dan is er eindelijk weer eens tijd voor een ander gesprek.

Zorgzaam
Als je het huiswerk begeleiden aan een ander overlaat, dan is dat niet gemakzuchtig, maar zorgzaam. Jij gunt je kind dan de rust om op zijn of haar eigen tempo het huiswerk te maken en te leren.

Huiswerk Westerkade
Op 1 maart 2020 gaan we Huiswerk Instituut Westerkade Schiedam openen. Wat zou je er van vinden als jouw zoon of dochter hier direct na schooltijd naartoe zou kunnen komen? Op een prachtige locatie en in een huiselijke sfeer huiswerk maken en leren met professionele begeleiding.

Waarom
Tja, waarom zou je met ons in zee gaan? Wij hebben samen vele jaren onderwijservaring èn ervaring in het begeleiden van zorgleerlingen. Je bent bij ons dus aan het goede adres als je iemand zoekt die jouw zoon of dochter kan helpen bij het plannen en organiseren van het huiswerk, die samen met jouw kind kan uitzoeken welke leerstrategieën hij of zij het best kan toepassen of in kan zetten, die samen met hem of haar bekijkt wat al goed gaat en welke verbeterpunten er zijn, die met jouw kind in gesprek gaat over eventuele tekorten en wat hier aan gedaan kan worden. Kortom, je hebt minder zorgen om het huiswerkgedoe. Hoe fijn is dat?

Huiswerkbegeleiding op maat
Wij bieden huiswerkbegeleiding op maat en we beginnen met een intakegesprek. We kijken naar wat goed gaat en wat er nog beter kan. Natuurlijk komen ook alle ↩ executieve functies aan bod:

Westerkade 20 Schiedam

1. Emotieregulatie
2. Reactie-inhibitie
3. Volgehouden aandacht
4. Taakinitiatie
5. Doelgericht doorzettingsvermogen
6. Flexibiliteit
7. Plannen
8. Tijdmanagement
9. Werkgeheugen
10. Organiseren
11. Metacognitie

Openingstijden
Tot de zomervakantie zijn we open op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag. 
Na de zomervakantie zal dat op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag zijn. 
De openingstijden zijn van 14.30 - 18.30 uur.

Kosten
1 dagdeel per week: 128 euro per maand
2 dagdelen per week: 240 euro per maand
3 dagdelen per week: 352 euro per maand

Locatie
Westerkade 20
2e verdieping
3116GK Schiedam

Aanmelden
Telefonisch: 06-49491325
Via e-mail: huiswerkwesterkade@gmail.com

De intakegesprekken volgen na aanmelding in de loop van 2020.

Wij hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen.
Vriendelijke groet,
Tineke & Robine

 

 

↩ Actueel - mei 2020

Online Met De Juf

De Westerkade Partners hebben een nieuwe service gelanceerd: Online met de Juf ↪. We verzorgen digitale vragenuurtjes voor jouw kind van de basisschool.

Vanwege de coronacrisis zijn veel van jullie genoodzaakt om thuis te werken. Daarnaast wordt er van jullie verwacht dat je je kind(eren) begeleidt bij het maken van schoolwerk. Wij merken om ons heen dat er veel ouders zo langzamerhand een beetje knel komen te zitten. Het is ook heel lastig om èn je werk te doen, èn je kind(eren) te begeleiden, èn te zorgen dat de koelkast gevuld is, er ’s avonds een warme maaltijd op tafel staat, enz. enz.

Wij kunnen niet alle beslommeringen van jullie regelen of overnemen, maar wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat je kind zijn of haar vragen over school aan ons stelt, dat wij hen op weg helpen, de juiste uitleg geven en dat jij ondertussen tijd hebt om te doen wat je moet of wilt doen. Hoe fijn is dat?

Online met de Juf

De online begeleiding bieden wij aan via Microsoft Teams of een ander (volledig betrouwbaar en AVG-proof) platform. Kinderen zitten in een online groepje van maximaal 10 kinderen. Wij sturen een link waar je, vlak voor de ‘les’ begint, op kunt klikken

Direct bestellen ↪

 

 

↩ Actueel - maart 2020

Westerkade Partners

In onze nieuwe ruimte op de Westerkade 20 in Schiedam gaan we samenwerken met nog 2 dames die hun sporen verdiend hebben op onderwijs gebied en de juiste visie hebben om samen voor leerlingen en professionals het verschil te maken om echt vooruit te komen.

Met veel plezier stellen we ze je hieronder aan je voor:

ONDERWIJSPRAKTIJK WERKBAAR

Daphne van Werken - Onderwijspraktijk Werkbaar

Daphne van de Werken

Ik ben sinds 2004 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs, doen waar mijn hart van vol is: kinderen leren leren en voor ieder kind de passende werkwijze bedenken. De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld in de speciale onderwijsbehoeften van ieder kind. Als het voor een kind mogelijk kan worden gemaakt de juiste werkwijze vorm te geven, komt het leren leren weer op gang en kunnen kinderen weer groeien in hun zelfvertrouwen. Dit is voor mij de mooiste beloning in het vak.

  Niet alleen ieder kind, maar ook iedere ouder, leerkracht en school hebben hun eigen ontwikkeling. Sinds 2014 heb ik mijn praktijk Onderwijspraktijk Werkbaar opgebouwd, waar ik o.a. (online) remedial teaching, coaching, Brain Gym® begeleiding, co-teaching en scholing aanbied. Met behulp van mijn aandacht, begrip, inzicht, humor, kennis en expertise op weg naar de oplossing voor iedere (leer)uitdaging en ondersteuningsvraag.

"Lucas heeft gedurende anderhalf jaar RT gehad van Daphne. Zij is een uitstekende RT-er die vanuit de behoefte van het kind een aanpak kiest. Dat kan zijn puur gericht op de materie maar ook in combinatie met de psyche van het kind. Zij is in staat om snel een vertrouwensband met het kind op te bouwen en te bewaren. Haar lessen hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de schoolprestaties en het eindadvies van onze zoon." Nathalie & Rob

In 2020 kun je bij Onderwijspraktijk Werkbaar terecht voor:
- een (online) remedial teacher voor alle basisschoolvakken en arrangementen.
- een online leerkracht voor leerlingen die niet naar school kunnen of in het buitenland Nederlands onderwijs nodig hebben.
- een diagnostisch onderzoek en advies voor alle basisschoolvakken.
- een behandelaar voor ernstige reken- en wiskundeproblemen en Dyscalculie (ERWD).
- een Jungle Memory coach voor werkgeheugentraining.
- een SMART (Raise your IQ) coach voor geheugentraining.
- een bikkeltrainer voor weerbaarheid, faalangst en sociale vaardigheden.
- een Brain Gym® begeleider om weer in balans te komen door beweging.
- een Brain Gym® instructeur om Brain Gym® workshops te geven en scholen te begeleiden met de implementatie van de 26 beweegactiviteiten.
- een Dominance Factor begeleider voor advies en ondersteuning over dominantie (voorkeur) leerprofielen.
- een Dominance Factor instructeur om workshops te geven en scholen te begeleiden met het anders kijken naar kinderen door gebruik te maken van hun eigen leerprofiel.
- een co- teacher voor (startende) leerkrachten.

Een afspraak voor een kopje koffie/thee om te bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat het me weten.

www.onderwijspraktijk-werkbaar.nl ↪

www.facebook.com/onderwijspraktijkwerkbaar ↪

 

REMEDIAL TEACHING

Marlène van Otterloo Remedial Teacher

Marlène Van Otterloo

Vanaf 2001 heb ik veel ervaring opgedaan als leerkracht en remedial teacher, waarbij ik de opgedane kennis heb kunnen toepassen. In 2014 heb ik de opleiding afgerond waarbij de thema’s dyslexie, dyscalculie en taal- en rekenspecialist centraal hebben gestaan. 

Ik coach de kinderen vanuit hun eigen denk/leerproces. Via dit denkproces bied ik de leerstof aan vanaf de actuele ontwikkeling naar de zone van de naaste ontwikkeling. Omdat ik het belangrijk vind dat een (leer)probleem vanuit verschillende invalshoeken benaderd wordt, heb ik me gespecialiseerd in het JaMaRa rekenen en heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van Brain-gym en reflexintegratie bij kinderen.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van bewegend leren om onder andere de samenwerking tussen beide hersenhelften te stimuleren en om de nog eventuele aanwezige primaire reflexen te integreren. Door op deze manier te werken, wordt het probleem vanaf de basis achterhaald, aangepakt en hersteld.

Met humor motiveer en inspireer ik het leer- en ontwikkelingsproces en zet ik kinderen in beweging. Met mijn rust, geduld en positieve benadering ben ik in staat om kinderen in hun kracht te zetten. Voor mij staat voorop dat alle kinderen er mogen zijn en ertoe doen. Vanuit deze visie wil ik graag een bijdrage leveren aan de ondersteuning van kinderen tijdens de ontwikkeling in hun leerproces. 

www.vanotterloo-rt.nl ↪

 

en wij zijn...

LEREN LEREN SCHIEDAM

- begeleiding & coaching voor leerlingen die hulp kunnen gebruiken bij leren leren
- materiaal & workshops voor professionals die werken met kinderen en tieners

banner

Tineke van der Klink-Bouwens & Robine Kroon-Zijderhand

Wij ontwikkelen onderwijsmateriaal op het gebied van executieve functies en geven deze in eigen beheer uit. Wij zijn vele jaren in het basisonderwijs werkzaam geweest: Tineke als leerkracht van plusklassen en Robine als begeleider van zorgleerlingen. Begin april 2020 starten wij een huiswerkinstituut in Schiedam waar groepen leerlingen huiswerkbegeleiding en coaching krijgen. Ook worden hier onze ↩ trainingen en workshops voor professionals gegeven over leren leren, executieve functies en communiceren.

 

↩ Actueel