Huiswerk Westerkade

Huiswerk instituut op de
Westerkade 20 in Schiedam
 

↩ Materiaal - februari 2020

Nieuw huiswerk instituut op de westerkade 20 in Schiedam

Beu
Ben je het achter je zoon of dochter aanlopen om te vragen of het huiswerk al gedaan is ook zo beu? Wil je rust in de tent en het weer gezellig hebben thuis? Hoe zou je het vinden als je kind, wanneer het thuis komt, het grootste gedeelte, of zelfs alles, van het huiswerk al gedaan heeft? Dan is er eindelijk weer eens tijd voor een ander gesprek.

Zorgzaam
Als je het huiswerk begeleiden aan een ander overlaat, dan is dat niet gemakzuchtig, maar zorgzaam. Jij gunt je kind dan de rust om op zijn of haar eigen tempo het huiswerk te maken en te leren.

Huiswerk Westerkade
Op 1 maart 2020 is ons huiswerkinstituut aan de Westerkade 20 in Schiedam geopend. Wat zou je er van vinden als jouw zoon of dochter hier direct na schooltijd naartoe zou kunnen komen? Op een prachtige locatie en in een huiselijke sfeer huiswerk maken en leren met professionele begeleiding.

Waarom
Tja, waarom zou je met ons in zee gaan? Wij hebben samen vele jaren onderwijservaring èn ervaring in het begeleiden van zorgleerlingen. Je bent bij ons dus aan het goede adres als je iemand zoekt die jouw zoon of dochter kan helpen bij het plannen en organiseren van het huiswerk, die samen met jouw kind kan uitzoeken welke leerstrategieën hij of zij het best kan toepassen of in kan zetten, die samen met hem of haar bekijkt wat al goed gaat en welke verbeterpunten er zijn, die met jouw kind in gesprek gaat over eventuele tekorten en wat hier aan gedaan kan worden. Kortom, je hebt minder zorgen om het huiswerkgedoe. Hoe fijn is dat?

Huiswerkbegeleiding op maat
Wij bieden huiswerkbegeleiding op maat en we beginnen met een intakegesprek. We kijken naar wat goed gaat en wat er nog beter kan. Natuurlijk komen ook alle ↩ executieve functies aan bod:

Westerkade 20 Schiedam

1. Emotieregulatie
2. Reactie-inhibitie
3. Volgehouden aandacht
4. Taakinitiatie
5. Doelgericht doorzettingsvermogen
6. Flexibiliteit
7. Plannen
8. Tijdmanagement
9. Werkgeheugen
10. Organiseren
11. Metacognitie

De structuur die wij jouw kind bieden, is:
- het inchecken als je zoon/dochter binnenkomt;
- vragen hoe het gaat en wat wij die dag voor hem/haar kunnen betekenen;
- iets lekkers te drinken en te eten aanbieden;
- een tijd afspreken waarop wij met jouw zoon/dochter kunnen plannen;
- dit ook gestructureerd met hem/haar doen;
- overhoren wanneer jouw zoon/dochter dit wil;
- uitchecken wanneer jouw kind naar huis gaat;
- kort doornemen of alles gelukt is;
- het uitgebreid plannen van de toetsweken;
- bespreken welke leerstrategie bij welk vak en onderdeel kan worden ingezet;
- de rust in ons huiswerkinstituut.

Openingstijden
Ons huiswerkinstituut is open op dinsdag en donderdagmiddag. 
De openingstijden zijn van 14.30 - 18.30 uur.
Tijdens de zomervakantie zijn we van half juli tot en met eind augustus gesloten.

Kosten
1 dagdeel per week: 128 euro per maand
2 dagdelen per week: 256 240 euro per maand (dit is twee uur gratis)

We berekenen vier weken per maand. De maand augustus wordt niet doorberekend. De betaling geschiedt maandelijks d.m.v. een factuur die wij halverwege de maand zullen sturen. De opzegtermijn is een maand. Wij hebben geen minimum bij afname van het aantal maanden huiswerkbegeleiding.

Locatie
Westerkade 20
2e verdieping
3116GK Schiedam

Aanmelden
Telefonisch: 06-49491325
Via e-mail: huiswerkwesterkade@gmail.com

Wij hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen.
Vriendelijke groet,
Tineke & Robine

 

 

↩ Materiaal - december 2020

Online Met De Juf

We zijn gestopt met deze service.

Online met de Juf

 

 

↩ Materiaal - februari 2021

Daphne van de Werken † 1982 - 2020

Erg bedroefd, maar met een onuitwisbare herinnering aan haar leven, hebben wij geheel onverwacht afscheid moeten nemen van onze collega Daphne Antoinette Dorette van de Werken.
Zij overleed in de leeftijd van 38 jaar.

Achter je ligt een leven van werken en plicht
en juist dat bepaalde in alles jouw gezicht
Als iets liefs je verlaat
blijft nog altijd de liefde

 

 

↩ Materiaal - maart 2020

Westerkade Partners

In onze nieuwe ruimte op de Westerkade 20 in Schiedam gaan we samenwerken met nog 2 dames die hun sporen verdiend hebben op onderwijs gebied en de juiste visie hebben om samen voor leerlingen en professionals het verschil te maken om echt vooruit te komen.

Met veel plezier stellen we ze je hieronder aan je voor:

REMEDIAL TEACHING

Marlène van Otterloo Remedial Teacher

Marlène Van Otterloo

Vanaf 2001 heb ik veel ervaring opgedaan als leerkracht en remedial teacher, waarbij ik de opgedane kennis heb kunnen toepassen. In 2014 heb ik de opleiding afgerond waarbij de thema’s dyslexie, dyscalculie en taal- en rekenspecialist centraal hebben gestaan. 

Ik coach de kinderen vanuit hun eigen denk/leerproces. Via dit denkproces bied ik de leerstof aan vanaf de actuele ontwikkeling naar de zone van de naaste ontwikkeling. Omdat ik het belangrijk vind dat een (leer)probleem vanuit verschillende invalshoeken benaderd wordt, heb ik me gespecialiseerd in het JaMaRa rekenen en heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van Brain-gym en reflexintegratie bij kinderen.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van bewegend leren om onder andere de samenwerking tussen beide hersenhelften te stimuleren en om de nog eventuele aanwezige primaire reflexen te integreren. Door op deze manier te werken, wordt het probleem vanaf de basis achterhaald, aangepakt en hersteld.

Met humor motiveer en inspireer ik het leer- en ontwikkelingsproces en zet ik kinderen in beweging. Met mijn rust, geduld en positieve benadering ben ik in staat om kinderen in hun kracht te zetten. Voor mij staat voorop dat alle kinderen er mogen zijn en ertoe doen. Vanuit deze visie wil ik graag een bijdrage leveren aan de ondersteuning van kinderen tijdens de ontwikkeling in hun leerproces. 

www.vanotterloo-rt.nl ↪

 

en wij zijn...

LEREN LEREN SCHIEDAM

- begeleiding & coaching voor leerlingen die hulp kunnen gebruiken bij leren leren
- materiaal & workshops voor professionals die werken met kinderen en tieners

banner

Tineke van der Klink-Bouwens & Robine Kroon-Zijderhand

Wij ontwikkelen onderwijsmateriaal op het gebied van executieve functies en geven deze in eigen beheer uit. Wij zijn vele jaren in het basisonderwijs werkzaam geweest: Tineke als leerkracht van plusklassen en Robine als begeleider van zorgleerlingen. Begin april 2020 starten wij een huiswerkinstituut in Schiedam waar groepen leerlingen huiswerkbegeleiding en coaching krijgen. Ook worden hier onze ↩ trainingen en workshops voor professionals gegeven over leren leren, executieve functies en communiceren.

 

↩ Materiaal