Trainers

De trainers Executieve Functies die door ons zijn opgeleid
         

Trainers Executieve Functies

We hebben fantastische reacties gekregen van onze trainers. Ze zijn nu actief in heel Nederland, en we zijn zeer trots. We willen deze geweldige vrouwen en specialisten in executieve vaardigheden van kinderen graag aan je voorstellen.

 

Trainer Executieve Functies Manon ArtsManon Arts
♺ Brabant en Limburg
Manon@authentalent.nl
☏ 06 40404944
authentalent.nl

☑ Op meerdere manieren begeleid ik professionals om kinderen de kans te geven op bewustwording en ontwikkeling van hun talenten. De workshops en materialen van Leren Leren Schiedam sluiten hierbij aan. Daarnaast is het prettig om met Robine en Tineke samen te werken omdat zij net als ik enthousiast en betrokken zijn en vanuit hun passie werken.
Hartelijke groeten Manon Arts
Specialist Talentbenutting en Implementatie

 

Trainer Executieve Functies Saskia van den Bos-van LeerSaskia van den Bos
♺ Rijnmond
svanleer@yuliusonderwijs.nl
☏ 06 3831 2476
yulius.nl

☑ Ik ben Saskia van den Bos-van Leer en ben sinds 1,5 jaar werkzaam bij het Ilex college in Schiedam. Ik ben als docente en mentor gestart op het regulier voortgezet onderwijs. Na 5 jaar heb ik daar de taak van zorgcoordinator op mij genomen en heb ik de master SEN afgerond, specialist gedrag. Ik ben een enthousiast docent die heel graag werkt op het snijvlak van onderwijs en zorg. Na twee jaar werkzaam geweest te zijn als educatief therapeut op de afdeling psychiatrie (adolescentenkliniek) in het Erasmus MC, ben ik uiteindelijk in Schiedam bij het Ilex college terecht gekomen. Ik ben bezig met het opzetten van een individuele trajectklas (instroomklas). Deze hele kwetsbare groep leerlingen (thuiszitters, psychiatrische problematiek, etc) help ik bij het schoolvaardig maken zodat ze uiteindelijk kunnen instromen in een reguliere klas van het Ilex college. De materialen van Tineke en Robine zijn hierbij heel helpend bij het schoolvaardig maken van mijn leerlingen maar zullen uiteindelijk ook schoolbreed worden ingezet.
Met vriendelijke groet, Saskia van den Bos
Docent en mentor van de I-klas, Yulius Ilex College

 

Trainer Executieve Functies Lizan RoefsLizan Roefs
♺ Brabant en Limburg
lizan@kindercoachmierlo.nl
☏ 06 4526 5747
kindercoachmierlo.nl (under construction)

☑ Vanuit mijn passie om het beste uit het kind naar boven te halen begeleid ik al jaren gastouders in de kinderopvang. Kijken achter het gedrag van het kind en zien wat elk kind nodig heeft om te ontwikkelen, dat is waar ik professionals nog meer tools voor wil geven. Hier sluiten de workshop en de materialen van Leren Leren Schiedam perfect bij aan. Vol enthousiasme verzorg ik graag bij u de training.
Warme groet, Lizan Roefs
Kindercoach & Trainingen

 

Trainer Executieve Functies Inge VerboomInge Verboom
♺ Zuid-Holland zuid
info@ingeverboom.nl
☏ 06 1047 7785
ingeverboom.nl (under construction)

☑ In mijn werk als trainer en coach, maar ook in mijn werk als zorgcoördinator op het VMBO werk ik met een enthousiaste, betrokken en positieve benadering. Middels oplossingsgerichte coaching maak ik onder andere gebruik van het materiaal van Leren Leren Schiedam waardoor professionals, maar ook ouders en kinderen zelf beter zicht krijgen op hun eigen ontwikkeling en talenten maar ook die van de ander. Ik zie er naar uit dit nu te kunnen doen als trainer Executieve Functies.
Met vriendelijke groet, Inge Verboom
Trainer, coach & zorgcoördinator VMBO

 

Trainer Executieve Functies Monique van ZoelenMonique van Zoelen
♺ Brabant, Zeeland en gemeente Antwerpen
info@lessons4you.nl
☏ 0164 854970
weereenblijkind.comlessons4you.nlelessons4you.com

☑ In de 15 jaar dat ik als leerkracht in het regulier en speciaal onderwijs werkte, ervaarde ik dat kinderen in het huidige onderwijs en de samenleving, niet altijd zichzelf kunnen én mogen zijn. Vanaf augustus 2011 richtte ik mijn praktijk Lessons4you op. Het is mijn missie om te zorgen dat hoogsensitieve kinderen en volwassenen, eventueel ook met een visuele voorkeur (beelddenkers) erkend en geaccepteerd worden zoals ze zijn, waarbij aan iedereen passende begeleiding en passend onderwijs wordt gegeven, zodat het zelfvertrouwen groeit en zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Als trainer Executieve functies geef ik vol enthousiasme de training aan professionals, waardoor zij kinderen en volwassenen kunnen ondersteunen om een beter zicht te krijgen op hun eigen ontwikkeling en talenten. Mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, als coach en ambulante zorgbegeleider neem ik mee.
Met enthousiaste groet, Monique van Zoelen
LESSONS4YOU

 

Trainer Executieve Functies Ruth IJtsmaRuth IJtsma
♺ Hollands Midden en Kennemerland
info@coachruth.nl
☏ 06 1713 8637
coachruth.nl

☑ Mijn naam is Ruth. Ik geef ongeveer 20 jaar biologie en scheikunde lessen in het VO. Door de leerlingen te ontmoeten tijdens gesprekken als mentor, counselor, trainer en zorgcoördinator, heb ik ervaren dat mijn passie ook ligt bij het coachen van de leerlingen op het persoonlijk vlak. Met de materialen van Leren Leren Schiedam krijgen tieners meer inzicht in hun executieve vaardigheden en uitdagingen. Als trainer Executieve Functies verzorg ik graag een workshop bij u op school.
Met vrolijke groet, Ruth IJtsma
Trainingen voor PO en VO

 

Trainer Executieve Functies Yvonne AartsYvonne Aarts
♺ Brabant, Limburg, Gelderland
info@hetleerpuntoss.nl
☏ 06 3176 8568
hetleerpuntoss.nl

☑ Ik heb een eigen praktijk waarin ik kinderen tussen 7 en 18 begeleid. Zij komen bij mij omdat ze moeite hebben met leren op school omdat ze hoogbegaafd zijn, ADHD, ASS of Dyslexie hebben. Of gewoon anders denken (Visueel- of beelddenken). Wat alle kinderen wel gemeen hebben is dat ze moeite hebben met executieve functies. Ze weten heel goed wat ze moeilijk vinden en vinden het ook heel fijn als daar om gevraagd wordt. Met de gesprekskaarten van Leren Leren Schiedam heb ik al wat kinderen kunnen helpen en ze meer vertrouwen in zichzelf kunnen geven. Ik kom al jaren op scholen om te werken met kinderen en executieve functies. Hoe fijn zou het als leerkracht zijn om dat zelf te kunnen? Ik leer je graag alle tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met de materialen van Leren Leren Schiedam. Ik hoor graag van je!
Groetjes, Yvonne Aarts
Beelddenk expert bij Het Leerpunt Oss

 

Trainer Executieve Functies Mathilde van der WesterlakenMathilde van der Westerlaken
♺ alles is mogelijk
info@magazijn076.nl
☏ 06 1332 0892
magazijn076.nl

☑ Mijn naam is Mathilde van der Westerlaken. Mijn hart ligt bij autisme. Ik ben werkzaam bij Magazijn076 in Breda. Wij zijn een werk- en ontmoetingsplek voor mensen met autisme. Mensen met autisme krijgen hier de ruimte zichzelf te ontwikkelen op sociaal, creatief en zakelijk vlak, om de regie in eigen handen te nemen. Daarnaast zijn we een kenniscentrum waar je terecht kan met vragen over autisme. Ik geloof in ontwikkeling en groei. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. We geven verschillende trainingen, zoals het Autisme Belevings Circuit en nu met veel enthousiasme ook de specialisatie als trainer Executieve Functies!
Groetjes, Mathilde van der Westerlaken
Autisme expert bij Het Magazijn076 in Breda

 

Trainer Executieve Functies Daniëlle RoelenDaniëlle Roelen
♺ Brabant, Zeeland, provincie Antwerpen
info@praktijkbijzonderwijs.nl
☏ 06 2900 2660
praktijkbijzonderwijs.nl

☑ Na 25 jaar voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs, ben ik nu volledig werkzaam in mijn praktijk voor remedial teaching en studiebegeleiding. Voor de klas had ik wel oog voor het individuele kind, maar vaak geen gelegenheid om te doen wat ik het liefste deed, namelijk ervoor zorgen dat een kind met zelfvertrouwen kan leren. Het is voor mij een uitdaging om met behulp van een individueel op maat gemaakt traject leerlingen van alle leeftijden te ondersteunen en het beste uit zichzelf te laten halen. De executieve functies spelen daar een grote rol bij. Daarom ben ik blij dat ik heb leren werken met de gesprekskaarten van Leren Leren Schiedam. Ik had dit graag toegepast toen ik zelf nog voor de klas stond. Als trainer Executieve functies wil ik je graag leren hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de materialen van Leren Leren Schiedam.
Warme groet, Daniëlle Roelen
Praktijk Bijzonderwijs, Trainingen voor PO en VO

 

Trainer Executieve Functies Cláudia BoldersCláudia Bolders
♺ West-Brabant en Zeeland
cbolders@kpnmail.nl
☏ 06 4685 2719
Wiki Superdotados

☑ Sinds afgelopen schooljaar werk ik als Talentcoördinator op het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom. Mijn ervaring met begeleiding van (hoog)begaafde kinderen is breed inzetbaar. Het trainen van de executieve functies helpt deze kinderen meer bewustwording te creëren over hun ontwikkeling en leerproces. De cursus 'train de trainer executieve functies' is voor mij een eyeopener geworden. De uitgebreide materialen en de handvatten die ik tijdens de cursus heb gekregen helpen mij de (hoog)begaafden in de goede leerrichting te zetten. Vanaf april ga ik leerlingen begeleiden en hun executieve functies trainen vanuit mijn eigen praktijk.
Met vriendelijke groeten en dank, Cláudia Bolders
SuperDotados – Begeleiding voor Hoogbegaafden

 

Trainer Executieve Functies Aquilina (Lientje) JangaAquilina (Lientje) Janga
♺ Bonaire
smart.teaching.learning@gmail.com
☏ 00599 7005656
SMART Teaching Learning

☑ Ik ben Lientje Janga, met 16 jaar ervaring op de basisschool hier op het eiland Bonaire, Caribisch Nederland. Drie jaartjes terug ben ik met mijn eigen praktijk begonnen voor huiswerkbegeleiding, bijles en remedial teaching aan kleine groepen of individueel. Mijn hart heeft nog steeds liefde voor onze kinderen en jongeren. Met een eigen praktijk beginnen, betekent voor mij ook om mezelf te blijven upgraden om een betere begeleiding en dienst te kunnen verlenen aan de kinderen en jongeren en zelfs volwassenen (ouders, verzorgers en leerkrachten). Ik heb mijn kennis verrijkt met de opleiding kindercoach en ik ben pas ook een trainer van executieve functies die ik bij Leren Leren Schiedam heb gevolgd. In de nabije toekomst ben ik ook bereid trainingen te voorzien aan leerkrachten en begeleiders van kinderen en jongeren. All children become stars when we let them shine.
Met vriendelijke groet, Juf. Lientje Janga-Wanga
Smart Teaching & Learning

 

Trainer Executieve Functies Esther HeinzeEsther Heinze
♺ België
esther.heinze@telenet.be
☏ +32 495 90 81 45
(geen website)

☑ Sinds 2006 ben ik al leerkracht en hoe langer hoe meer ben ik geïnteresseerd geraakt in welke rol executieve vaardigheden kunnen spelen in het onderwijs. Bij het ontdekken van de materialen van Leren Leren Schiedam geraakte ik gefascineerd door hun veelzijdigheid om deze in te zetten tijdens de coaching van leerlingen. De train de trainer bracht me heel wat extra inzichten en vol goesting ga ik aan de slag met wat dit kan betekenen voor het onderwijs. Graag help ik zoveel mogelijk mensen om jongeren te coachen in de ontwikkeling van die vaardigheden met groter schoolsucces tot gevolg.
Groeten, Esther

 

Trainer Executieve Functies Judith HupperetzJudith Hupperetz
♺ Zuid Limburg
judithhupperetz@hotmail.com
☏ 06 1019 1209
(geen website)

☑ Sinds 2004 ben ik werkzaam als begeleider in de gehandicapten zorg. Sinds 2019 ben ik ook voor mezelf begonnen. Ik begeleid, train en coach mensen met een beperking (zowel verstandelijk als lichamelijk) op verschillende gebieden, daar waar de vraag ligt. Mijn passie is om het beste uit een persoon te halen. Samen op zoek gaan naar de oorzaken van gedrag. De materialen van Leren Leren Schiedam zijn ontzettend handig en zorgen ervoor dat je op een hele laagdrempelige manier het gesprek kunt aangaan en dat de persoon waarom het gaat inzicht krijgt in zijn gedrag. Het allerbelangrijkste vind ik om mét de persoon te praten en niet óver de persoon. Ook voor personen met een beperking zijn de materialen geschikt om te gebruiken. Als trainer executive functies verzorg ik graag een training voor professionals maar jullie kunnen mij ook benaderen voor individuele trajecten. “We kunnen niet van iedereen een ster maken, maar we kunnen wel iedereen op eigen wijze laten stralen.”
Groeten Judith

 

Trainer Executieve Functies Ankie van de BreevaartAnkie van de Breevaart
♺ Zuid Holland Zuid, Dordrecht
avandebreevaart0937@gmail.com
☏ 06 2381 1774
(geen website)

☑ Al jaren ben ik bezig met leerlingen begeleiden en coachen. Eerst 15 jaar als leerkracht Basisonderwijs en daarna 15 jaar als docent Praktijkonderwijs en nu als zelfstandig ondernemer van Ankie Begeleiding en Coaching. Ik geniet van het contact met mensen en loop graag een stukje met je mee. Ik ga ervoor om jou in je kracht te zetten, zodat je weer zelf kunt vliegen! We kijken samen naar wat bij jou past, maar in elk geval maak ik gebruik van de materialen van Leren Leren Schiedam, die zijn te mooi om in de kast te laten liggen. Zoek je iets voor de ouders of jullie team op het gebied van executieve functies? Bel mij en we komen er vast samen uit om iets passends te maken.
In vliegende vaart, Ankie
Ankie Begeleiding en Coaching

 

Trainer Executieve Functies Marijne NoordenbosMarijne Noordenbos
♺Utrecht (Midden Nederland)
info@praktijk-bloei-op.nl
☏ 06 5044 5296
praktijk-bloei-op.nl

☑ Na 18 jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs ben ik 3 jaar geleden mijn eigen praktijk voor remedial teaching, arrangementsbegeleiding en coaching gestart. Ik begeleid leerlingen in het basisonderwijs en leerlingen in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs. Deze leerlingen komen bij mij, omdat ze het op school moeilijk hebben met het leren of niet zo veel zelfvertrouwen hebben. Deze problemen worden soms veroorzaakt door dyslexie, hoogbegaafdheid, ADHD of ASS. Bij bijna alle leerlingen die bij mij in de praktijk komen spelen vaak de executieve functies een belangrijke rol. Tijdens de sessies gebruik ik regelmatig de gesprekskaarten executieve functies van Leren Leren Schiedam. Ook tijdens de arrangementsbegeleiding op scholen maak ik vaak gebruik van deze kaarten en de andere materialen. Ik heb dus al veel ervaring opgedaan met het werken met deze mooie materialen. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie! Als trainer Executieve Functies verzorg ik een training voor professionals of een ouderavond voor ouders. Na het volgen van de training kan je zelf aan de slag met deze prachtige materialen. Dat wil toch iedereen?
Met vriendelijke groet, Marijne Noordenbos
Praktijk Bloei op!

 

Trainer Executieve Functies Adelien BergmanAdelien Bergman
♺ Apeldoorn, Deventer (Oost-Nederland)
praktijkvoorbeterleren@gmail.com
☏ 06 1434 0036
praktijkvoorbeterleren.nl

☑ Kijken wat er achter het gedrag van een kind zit, is voor mij een belangrijke uitdaging. Gedrag vertelt je namelijk iets en door verder te kijken, kun je het kind beter begrijpen en helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in executieve functies. Dit heeft mijn kijk op gedrag veranderd. In mijn RT-praktijk en op mijn praktijkschool werk ik met kinderen, die problemen hebben met deze vaardigheden en belemmerd worden in hun gedrag en leren. Uitgangspunt is voor mij ‘leer mij het zelf te doen’. Daar sluiten de materialen van Leren Leren Schiedam naadloos bij aan. Naast het werken met kinderen deel ik graag mijn kennis met ouders en professionals. Dat doe ik o.a. door het geven van deze workshop. Ik neem zo’n 30 jaar onderwijservaring mee en natuurlijk mijn gedrevenheid. Wil jij ook anders kijken naar gedrag en praktisch aan de slag? Dan ben je van harte welkom.
Groet, Adelien Bergman
Praktijk voor Beter Leren

 

Trainer Executieve Functies Dominique KeupersDominique Keupers
♺ Den Haag en omstreken
dkeupers@yuliusonderwijs.nl
☏ 06 3806 8983
yulius.nl

☑ Van origine ben ik docent lichamelijke opvoeding. Ik merkte al snel dat ik veel affiniteit had met gedrag. Mijn gymlessen gebruikte ik als middel om bepaald gedrag aan te leren maar ook om leerlingen te leren omgaan met hun eigen gedrag. In 2019 heb ik een carrièreswitch gemaakt en sindsdien ben ik werkzaam als schoolcoach op een VSO school in Schiedam. Dagelijks hou ik mij bezig met het coachen van zowel leerlingen als docenten. Tijdens het coachen van leerlingen maakt ik gebruik van de materialen van Tineke en Robine. Het werken aan de executieve functies samen met de leerlingen is effectief en ik wil graag mijn enthousiasme overbrengen aan anderen.
Met vriendelijke groet, Dominique Keupers

 

Trainer Executieve Functies Marloes van den EsschertMarloes van den Esschert
♺ Overijssel
info@lerenlerenoverijssel.nl
☏ 06 2922 2036
lerenlerenoverijssel.nl

☑ Ik ben Marloes van den Esschert. Moeder van drie hoogbegaafde kinderen, voormalig leerkracht en Intern Begeleider en nu eigenaar van Pienter&Co. Mijn passie heeft altijd gelegen bij kinderen die buiten het gemiddelde vallen. Al na slechts één jaar voor de klas gestaan te hebben ben ik terug naar school gegaan om een opleiding te volgen tot specialist jonge risico kinderen. Daarna heb ik tien jaar binnen het Freinet onderwijs gewerkt en zo ervaren wat maatwerk voor kinderen kan betekenen. Dit is iets wat ik tot op de dag van vandaag doorvoer in mijn eigen manier van werken. Na mijn ervaring als leerkracht ben ik aan het werk gegaan als Intern Begeleider. Tijdens deze periode heb ik veel kennis opgedaan met betrekking tot het ondersteunen van leerkrachten. In de 8 jaar dat ik als Intern Begeleider heb gewerkt heb ik ook ervaren dat het huidige schoolsysteem helaas weinig ruimte biedt voor maatwerk, ondanks dat de meeste kinderen hier veel baat bij hebben. In mijn privé leven heb ik als moeder van drie hoogbegaafde kinderen veel ervaring opgedaan met hoogbegaafdheid. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik me steeds meer ben gaan interesseren en specialiseren in deze doelgroep. In 2018 heeft dit geleid tot het werken als schooladviseur bij Praktijk De Blik. Daar heb ik met veel hoogbegaafde kinderen gewerkt, didactisch onderzoek gedaan, en zijn de eerste stappen gezet richting Pienter&Co.
Met vriendelijke groet, Marloes van den Esschert
Leren Leren Overijssel

 

Trainer Executieve Functies Renate MeilinkRenate Meilink
♺ Overijssel
info@lerenlerenoverijssel.nl
☏ 06 4228 2823
lerenlerenoverijssel.nl

☑ Ik ben Renate Meilink, gelukkig getrouwd en trotse moeder van twee zonen. Sinds 1989 ben ik werkzaam in het onderwijs. Een mooie sector, waarin ik inmiddels al 17 jaar gespecialiseerd ben in het speciaal basisonderwijs (SBO). Daarnaast heb ik vanaf 2007 t/m 2018 een begeleidende en coachende rol gehad voor een samenwerkingsverband in het primair onderwijs. Een rol die mij goed past en waar ik veel voldoening en energie uithaal. Van 2018 t/m 2020 heb ik gewerkt in het voortgezet onderwijs op een leerplein met basis/kader leerlingen waarvan ik ook mentor was en als coach op het coachpunt. Sinds augustus 2020 werk ik weer op een basisschool als arrangementmedewerker en schoolcoach. Daarnaast heb ik sinds 2016 mijn eigen praktijk Zonnig-coaching. Ik coach kinderen en pubers. Geef trainingen en word ingehuurd door scholen om zorgleerlingen te begeleiden. Wij houden er allebei van om ons te blijven ontwikkelen. We zijn immers nooit uitgeleerd. En wat we heel belangrijk vinden en blij van worden is dat een training praktisch en interactief is. En dat je het geleerde de volgende dag meteen kan toepassen in je klas of praktijk.
Met vriendelijke groet, Renate Meilink
Leren Leren Overijssel

 

Trainer Executieve Functies Petra van Gemeren-HorsmanPetra van Gemeren-Horsman
♺ Den Helder, Julianadorp, Kop van Noord-Holland
petra@leukerlerenaanzee.nl
☏ 06 3169 3184
leukerlerenaanzee.nl

☑ Al 25 jaar werk ik met veel plezier als logopedist in de vrije vestiging. Vrij snel na mijn afstuderen ben ik mij gaan specialiseren in het onderzoeken en behandelen van kinderen met lees- en spellingproblemen en dyslexie. Naast veel na- en bijscholing op dit gebied heb ik samen met Esther Bloemraad van 2009 – 2011 de master Special Educational Needs dyslexiespecialist aan de Fontys Hogeschool gevolgd. Omdat ik in mijn praktijk regelmatig de vraag kreeg: “doe jij ook iets met rekenproblemen?” ben ik me ook hierin gaan verdiepen.
In 2019 heb ik mijn eerste cursus gevolgd op het gebied van het coachen en trainen van Executieve Vaardigheden. Bij de leerlingen die ik in mijn praktijk begeleid, kan ik daardoor nog beter aansluiten bij hun onderwijsbehoefte zodat zij betere (leer)resultaten behalen.
Het resultaat van jarenlange ervaring en scholing op het gebied van lezen, spellen, begrijpend lezen, rekenen, executieve functies en coaching is een mooi breed aanbod in de begeleiding van kinderen.
Ik vind het leuk om te blijven leren en mezelf uit te dagen nieuwe dingen te ondernemen. In 2021 hebben Esther en ik de training bij Leren Leren Schiedam gevolgd. Mijn droom voor de toekomst was het opzetten van een nieuwe onderneming waarin ik al mijn kennis en ervaring kan gebruiken bij het coachen en begeleiden van kinderen en professionals. Esther en ik hebben daarom besloten samen deze uitdaging aan te gaan met als resultaat een nieuw bedrijf genaamd: Leuker Leren aan zee!
Ben je benieuwd wat Leuker Leren aan Zee voor jouw kind en jouw school en jouw team kan betekenen? Neem dan contact op!
Hartelijke groet, Petra van Gemeren-Horsman

 

Trainer Executieve Functies Esther Bloemraad-TeeuwenEsther Bloemraad-Teeuwen
♺ Anna Paulowna
esther@leukerlerenaanzee.nl
☏ 06 555 72 669
leukerlerenaanzee.nl

☑ Ik ben Esther Bloemraad-Teeuwen en heb al lange tijd een praktijk voor logopedie en dyslexie in de kop van Noord Holland. Na de eerste jaren vooral met kinderen gewerkt te hebben is mijn interesse ontstaan voor lees- en schrijfproblemen en dyslexie. In 2001 ben ik mezelf echt gaan specialiseren in deze problematiek. In 2011 heb ik Master dyslexiespecialist afgerond. Ik werk in de praktijk voornamelijk met kinderen met problemen in het lezen, de spelling, het begrijpend lezen en dyslexie. Maar ook kleuters die het leren van de letters en alle opdrachtjes die daarmee samenhangen lastig vinden, vind ik erg leuk om te begeleiden. De afstemming met de ouders en de leerkrachten is hierin van groot belang en ik probeer daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat er in de klas wordt aangeboden. Daarnaast kan ik ook goed uit de voeten met kinderen met problemen in het werkgeheugen, het auditieve geheugen en de auditieve verwerking. Naast het begeleiden van kinderen en ouders vind ik ook het adviseren van leerkrachten en andere professionals erg leuk om te doen. Ik geef regelmatig workshops aan professionals.
In 2017 heb ik de cursus executieve functies gedaan en is mijn interesse hierin goed aangewakkerd. Ik heb verschillende cursussen gedaan en boeken gelezen en ben ik van mening dat dit basiskennis is voor mensen die met kinderen werken. Door de Training Train de Trainer van Leren Leren Schiedam heb ik nu een mooi middel in handen om dit nog verder uit te breiden. Samen met Petra van Gemeren-Horsman heb ik Leuker Leren aan zee opgericht om dit nog verder uit te dragen. Hierin begeleiden en coachen we kinderen en professionals op het gebied van executieve functies, mindset en (leer)ontwikkeling.
Hartelijke groet, Petra van Gemeren-Horsman

 

Trainer Executieve Functies Doete StenekesDoete Stenekes
♺ Friesland, Groningen
doete.stenekes@gearhing.net
☏ 06 4117 0923
gearhing.nl

☑ Mijn naam is Doete Stenekes. Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik de PABO-verkort nog gevolgd, omdat ik het contact met de praktijk onmisbaar vond voor mij als pedagoog. Na jaren voor de bovenbouw te hebben gestaan als leerkracht, ben ik aan de slag gegaan als orthopedagoog, HB leerkracht en coach binnen onderwijskoepel Gearhing. Hier kwam ik in aanraking met de Executieve functies. Voor mij viel er veel op zijn plek. Het is de basis van waaruit de stap naar het “leren” gemaakt kan worden, niet alleen bij HB-leerlingen. Een stevige basis verdient aandacht en zorg. Deze stap is belangrijk en wordt nog wel eens “overgeslagen”.
Tijd dus voor een missie! Meer aandacht binnen het onderwijs voor de Executieve Functies! Naast het overbrengen van deze kennis naar de leerlingen, doe ik dit ook graag met trainingen aan professionals en ouders. Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw team kan betekenen, neem vrijblijvend contact op!